til forsiden
YouTube Facebook
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, efterår 2014
18 uger - start 17. august
14 uger - start 14. september

Lange kurser, forår 2015
22 uger - start 11. januar
17 uger - start 15. februar
OH125ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English

Tidspunkt
lørdag d. 3. maj 2014 kl. 10-18 (Morgenmad kl. 9.00 og fællesspisning kl. 18:00).

18. april 2014

650 kr. inkl. alle måltider, kaffe, te, kage og frugt.

Tilmeld dig her!

Skolen for Krop og Bevidsthed, som har sit eget hus på Odder Højskole.

Medbring
Medbring løst tøj som du kan bevæge dig i, sokker, evt. madpakke til frokost , hvis ikke du kommer til morgenmad kl. 9:00 (her kan du smøre madpakke). Vandflaske og evt. logbog du kan tage notater i.

Dig i kroppen - Kroppen i verden

Psykomotorisk dagskursus med fokus på Åndedræt, Kropsholdning og Kroppens lykke hormon, oxytocin.

Tema

Kroppen er vores base og vores anker i verden. Vores væren i verden og interaktionen med omgivelserne sker med og gennem kroppen. På kurset ”Dig i kroppen - Kroppen i verden” vil du gennem egen oplevelse undersøge, udforske og mærke kroppen. Hensigten er at bruge kroppens iboende ressourcer for derigennem at opnå et øget fysisk og psykisk overskud. Det er ofte en fortravlet hverdag og et fortravlet tankemylder, der medvirker til at vi mister kontakten til kroppen. På kurset vil du have fokus på balance mellem at være i samspil med dine omgivelser, og samtidig have kontakt til din indre ro. Denne balance kan have indflydelse på om udvekslingen mellem dig og dine omgivelser sker på en sund, kraftfuld og givende måde.

Indhold

Oxytocin er et af kroppens lykkehormoner og udskilles ved berøring. Gennem berøring og massage vil vi på kurset stimulere kroppens ro-hvile system og derigennem dens antistress system. Fordybelsen heri vil ske både gennem individuelle og par øvelser. Vi vil lege, lave øvelser og bevæge os, med henblik på at skærpe opmærksomheden på balancen mellem din interaktion med omgivelserne og din indre ro. Du vil arbejde med kontakten til dine fødder, din vejrtrækning og din kropsholdning. Herigennem vil du få simple og konkrete redskaber med dig hjem.

Underviser

Maja Nørtoft, Psykomotorisk Terapeut, DAP. Underviser på Skolen for Krop og Bevidsthed på Odder højskole, samt kandidatstuderende i psykologi og pædagogik ved Roskilde Universitet.

Hvem kan deltage?

Alle med interesse for kroppen samt lyst til at bevæge sig med fokus på ovenstående tema, kan deltage. Er du ansøger til Psykomotorikuddannelsen i Randers, øger deltagelse i kurset desuden din mulighed for optagelse på skolen.

Spørgsmål angående kurset kan rettes til: Maja Nørtoft på maja8600@hotmail.com eller på telefon: 26 70 14 67.

Korte kurser
Psykomotorisk weekendkursus
Uge 26: Ældrekursus 2014
Uge 27: Kunstkursus