til forsiden
YouTube Facebook
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, efterår 2015
18 uger - start 10. august
14 uger - start 6. september

Lange kurser, forår 2016
22 uger - start 10. januar
17 uger - start 14. februar
ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserStudierejserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English

lørdag d. 28. februar kl. 10-18 og søndag d. 1. marts kl. 9.30-15.
(Mokost lørdag kl. 9-10, middag kl. 18)

1495 kr. som inkluderer overnatning, undervisning samt alle måltider.

Tilmeld dig her!

Skolen for Krop og Bevidsthed, som har sit eget hus på Odder Højskole.

Medbring

• Madpakke til frokost lørdag (hvis ikke du kommer kl. 9)
  • Løst tøj som du kan bevæge dig i
  • Vandflaske
  • Sengelinned og håndklæder

At stå ved dig selv – at mærke dig selv

Tema:

Mange mennesker lever en fortravlet hverdag, hvor vi skal forholde os til familie, venner, karriere, at være sunde og succesfulde. Der skal træffes valg og prioriteringer, siges ja og nej, og ofte prøver vi at tænke os til de bedste måder at leve livet på – eller også lader vi os påvirke af omgivelserne, og glemmer at mærke, hvad vi egentlig selv vil. På kurset vil vi udforske, hvad der sker, når hovedet får en pause, og når kroppen og sanserne får lov at ”tale”. Udgangspunktet på kurset er at arbejde med kropsbevidsthed. Ved at lære at lytte til kroppens signaler, kan man blive mere præcis og bevidst både i fht, hvad man selv ønsker og har behov for i livet, og i fht, hvad man viser til omverden. Er der overensstemmelse mellem de behov, jeg mærker, og det, jeg signalerer til min omverden? Vi vil arbejde ud fra begreberne ’kerne’, ’afgrænsning’, ’kropsholdning’ og ’kropssprog’. Ved at arbejde med din kerne, kan du blive stærkere i at mærke, hvad du egentlig har behov for, og ved at arbejde med din afgrænsning, kan du blive bedre til at mærke, hvor du skal sige til og fra – og hvordan du skal gøre det. Ved at blive mere bevidst om din kropsholdning, kan du blive klogere på, hvad du signalerer med dit kropssprog.

Indhold:

Vi vil gå ud fra teori om kerne, afgrænsning, grounding og kropssprog, samt anatomisk teori om rygsøjle, mave og bækken, og derudfra arbejde praktisk med ovennævnte temaer, hvor du vil lære igennem egne oplevelser. Vi vil arbejde dynamisk og legende, og mere roligt og blidt, og du vil komme til at arbejde indadvendt med dig selv, og mere udadvendt i parøvelser og i hele gruppen. Er du ansøger til Psykomotorikuddannelsen i Randers, øger deltagelse på kurset desuden din mulighed for optagelse på uddannelsen.

Underviser: Ditte L. B. Lauridsen, 27år, Psykomotorisk Terapeut, DAP. Til dagligt ansat på Odder Højskole og Aarhus Social- og Sundhedsskole.

Korte kurser
Psykomotorisk weekendkursus
Ældrekursus
Kunstkursus