til forsiden
YouTube Facebook
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, efterår 2014
18 uger - start 17. august
14 uger - start 14. september

Lange kurser, forår 2015
22 uger - start 11. januar
17 uger - start 15. februar
OH125ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English

Tilmeld dig ved at klikke her

29. juni - 5. juli 2014

Enkeltv. 3900 kr. - Dobbeltv. 3400kr.*
Enkeltv. 3700 kr. - Dobbeltv. 3200 kr.**

*Nye bygninger med toilet og bad på værelset. **Ældre bygning med bad på værelset og toilet på gangen.

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer og entreer.

Materialer til akvarel og maleri kan købes på skolen, men har man nogle materialer i forvejen, kan de selvfølgelig medbringes.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Sted

Odder Højskole er en almen grundtvigsk højskole, grundlagt i 1889. Højskolen ligger centralt i Odder by, i ganske kort afstand fra skov og strand og blot 20 kilometer syd for Århus.

Odder-egnen er smuk og indtagende. Den strækker sig fra Kysing Næs og Norsminde Fjord i nord til Horsens Fjord, Sondrup og Uldrup Bakker i syd. Karakteristisk for egnen er de mange landsbykirker, kampestensgårde og bindingsværks herregårde.

Det er en fordel at medbringe fornuftigt tøj og fodtøj til de udendørs aktiviteter.

Kunstkursus 2014

Program 2014

Et intensivt kunstkursus

At være åben for inspirationen kan være svært i det daglige, men i dette frirum får du ro og tid til at opdage lerets farve og struktur, skyernes gråtoneklange, og trækronernes uendelige variationer af farven grøn. Disse opdagelser giver råstof til dine personlige udtryk og arbejdet med tegning/akvarel, maleri eller keramik.

Højskolen er rammen om et helt specielt og intenst samvær mellem en stor forskellighed af mennesker. Du vil opleve et stærkt og mangesidet med- og modspil fra medkursister og lærere. Og du vil blive inspireret af at se på kunst og lytte til fortællinger om kunst. Samtidig kan du glemme alt om kødgryder for en stund og lade dine sanser forkæle af højskolens enestående køkken.

Kort sagt er Odder Højskoles kunstkursus din mulighed for at give dig selv en inspirerende, intens og indlevende uge, hvor du for en gang skyld kan lade kunsten komme først.

Kursets tre linjer

Kurset har følgende tre linjer: TEGNING/AKVAREL – MALERI – KERAMIK -
Du vælger 1 linje.

Tegning og akvarel

Faget er en introduktion til tegningens og akvarelmaleriets basale fremgangsmåder og materialer med det helt klare formål at skabe gode, sjov, skæve og intense billeder. Du får opgaver, som forklarer teknikker og muligheder, og du får frihed til at eksperimentere. Grundmaterialer er blyant, tusch og akvarelfarve. Materialeudgifter mellem 100 og 600 kr.
- Mogens Kæseler

Maleri

Et kursus med vægt på maleriets grundlæggende kvaliteter, farve, form, komposition og personlig udtryk. Man kan arbejde med egne projekter, og/eller følge de udvalgte opgaver, der vil blive stillet. Undervisningen vil være mest individuel, men med fælles gennemgang flere gange i forløbet. Man kan deltage på alle niveauer.
- Gunnar K. Hansen

Keramik

Hvad enten din interesse for lertøjets muligheder er privat eller af faglig relevant art, vil du kunne høste udbytte i dette fag. Du vil for eksempel kunne lære at dreje, selvom vi typisk kombinerer de forskellige teknikker. I ugens løb indarbejdes form og rytme i byggefaserne og dekoreringerne.
Udgangspunktet bliver brugsting, men individuelle ønsker imødekommes. Der vil f.eks. også blive mulighed for at lære om glasurteknikker og ovnbetjening. Alle redskaber står til rådighed i det velindrettede værksted, som selvfølgelig også kan benyttes uden for den egentlige undervisningstid.
Medbring fornuftigt tøj og penge til materialer afhængigt af din skabertrang.
Da undervisningen er individuel kan man være med på alle niveauer. Materialeudgifter ca. 200-300 kr.

- Ruth Gissel. Keramiker og Højskolelærer

Fællesaktiviteter

Foruden den skemalagte undervisning på de tre linier indgår der forskellig fællesaktiviteter i kurset.

Egnstur

Onsdag eftermiddag kører vi en tur ud i den enormt frodige, østjyske natur omkring Odder. Vi kører sydpå til Horsens ad små, smukke veje. Undervejs gør vi holdt ved nogle smukke udsigtssteder. I Horsens vil vi besøge det dejlige kunstmuseum "Lunden". På turen tilbage til Odder skal vi besøge en perle, som ikke er kendt af mange. Det er den kreative eller japanske have, som er et fuldstændigt vildt enmandsprojekt. En fantastisk have med et utal af planter, små søer, karpedamme, tehuse osv. Derefter tilbage til aftensmad på Odder Højskole.

Foredrag

Mandag aften får vi besøg af keramiker og billedhugger, Esben Klemann, som fortæller om sit arbejde. Han "vrider" og "strækker" om, hvad et keramisk værk kan være, og giver et anderledes og forfriskende syn på skulpturen i det offentlige rum.

Torsdag aften er der sangforedrag ved Kirsten Busk.

Korte kurser
Psykomotorisk weekendkursus
Uge 26: Ældrekursus 2014
Uge 27: Kunstkursus