til forsiden
YouTube Facebook       
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, forår 2015
22 uger - start 11. januar
17 uger - start 15. februar

Lange kurser, efterår 2015
18 uger - start 10. august
14 uger - start 6. september
OH125ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English
 

Det praktiske

Tilmelding
Tilmeld dig ved at klikke her

Tidspunkt
6. juli - 19. juli 2014

Tilmeldingsfrist
6. juni 2014

Pris

Værelse med eget bad og toilet:
Voksne: 5095 kr. Børn: 3250 kr.

Værelse med eget bad, fælles toilet:
Voksne: 4895 kr. Børn: 3050 kr.

I prisen er inkluderet to uger på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning og udflugter. (Undtaget turen til Tunø) 

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Sted

Odder Højskole er en almen grundtvigsk højskole, grundlagt i 1889. Højskolen ligger centralt i Odder by, i ganske kort afstand fra skov og strand og blot 20 kilometer syd for Århus.

Odder-egnen er smuk og indtagende. Den strækker sig fra Kysing Næs og Norsminde Fjord i nord til Horsens Fjord, Sondrup og Uldrup Bakker i syd. Karakteristisk for egnen er de mange landsbykirker, kampestensgårde og bindingsværks herregårde.

Det er en fordel at medbringe fornuftigt tøj og fodtøj til de udendørs aktiviteter.

 

2 ugers Familiekursus 2014

To uger med kvalitetssamvær for dig og din familie!

I vores hverdag omgiver vi os med et hav af aktiviteter og mennesker, som kan gøre det svært at fokusere og være til stede med dem, vi holder af. Her tilbyder højskolen en unik ramme, som giver plads til fordybelse og kvalitetssamvær mellem dig og din familie! Odder Højskoles 14 dages familiekursus er afslappede, men aktive sommerferieuger.
Du får serveret delikate måltider alle 14 dage uden at røre en finger og skal hverken tænke på opvask eller rengøring. Til gengæld kan du fuldt ud nyde tiden med dine børn, familie og nye venner, i skolens værksteder eller på boldbanen, i dagligstuen eller på græsplænen.
Disse uger er et fantastisk frirum i trygge og afslappede rammer, som samtidig giver hele familien faglige udfordringer og inspiration til at lege, lære og leve! Vi glæder os til at se dig og hele din familie på Odder Højskole!

Om familiesommerkurset

Vi begynder dagene med fælles morgensamling. Her vil vi synge et par sange, og I vil få et lille ord med på vejen. Desuden vil I få nogle praktiske beskeder om den kommende dag. Herefter er der familieværksteder, hvor børn, unge og voksne undervises sammen. I kan vælge mellem følgende værksteder, og små børn er hér i princippet sammen med deres forældre:

Familieidræt

På familieidræt tør vi tage kampen op og udfordre os selv og hinanden! Hvornår har du sidst slået en kolbøtte, klatret i træer, vundet en brydekamp eller kastet dig ud i frit fald? Eller hvornår var du sidst helt afhængig af din makker eller dit hold? Udfordringerne bliver mange og forskellige, og alle kan være med. Vi skal være både inde i skolens hal, ude på boldbanen, ved stranden og i skoven, og der bliver skrig og skrål, kamp og krampe, leg og latter!
- Karina Carstensen og Kristian Rabjerg, idrætslærere.

 

Keramik

Her i værkstedet kan du virkelig nå meget på forholdsvis kort tid, hvad enten du er begynder/barn eller vil hente ny inspiration til den kreative side af dit liv. Hovedvægten lægges på brugsting, drejede eller modellerede efter forskellige teknikker, som dekoreres med begitning og glasurer. Vi kan brænde på bål eller i ovn, og du er velkommen til at benytte værkstedet i fritiden. Der vil være en mindre materialeudgift.
- Mikael Jackson, Kristine Kildelund, keramikere.

Sang og musik

Vi skal synge og spille, danse og klappe, tromme og rappe. Både sange du kender godt, og nye sange. Vi har trommer, keyboards, bas, guitarer og masser af rytmeinstrumenter, så alle kan spille på det, de bedst kan li´. Og så vil vi lave vores egne sange om sommerferien, som vi indspiller på en CD! Husk at skrive på tilmeldingen, hvad du spiller, eller om du gerne vil synge.
- Helge Teglgård, musiker og højskolelærer

Billedkunst

Har du lyst til at tegne eller male, at bruge øjnene og fantasien? Du kan arbejde figurativt, abstrakt eller surrealistisk, eller måske vil du lave tegneserier! Kurset er både for voksne og børn, og for øvede såvel som begyndere. Man må regne med en mindre udgift til materialer.
Jens Rune Gissel, tegnelærer.

Film

Et håndholdt filmkursus for hele familien. Vi har to uger til at skabe, skrive, filme og redigere vores eget filmprojekt. Arbejdet foregår med digitalkamera og digital redigering; det er dog ikke nødvendigt at kende teknikken på forhånd. Vi bliver selv skuespillere, instruktører – og anmeldere.
Michael Højer, filmmager.

Friluftsaktivitet

Vi laver en masse udendørsaktiviteter i sommerlandet: vi tager på skov-og strandture, laver mad på bål, bygger drager og skærer pilefløjter, fanger haletudser og laver pileflet. Vi presser planter og laver plante-postkort. Vær med til at fodre æsler, får, kaniner og høns, få en ridetur på islandske heste. Vi spiller krolf og andre golf-spil, tager på skattejagt og små kompasløb. Foregår dels på højskolen, dels på ”Friluftsgården”, som ligger ca. 20 min. fra skolen.
Erik Moes, naturvejleder.

Vi har en lang middagspause, der giver mulighed for familiesamvær, f.eks.i den nærliggende svømmehal, på museum, og på stranden, som er én af østjyllands bedste. Om aftenen er der godnathistorie og lyttevagt, så forældre til de mindste børn kan deltag i voksenaktiviteter. Værkstederne er åbne under hele kurset. Dog lukkes keramikværkstedet sidst på ugen af hensyn til brændingerne.
Vi har mange teenagere på kurset, og opholdet er alkoholfrit for alle under 18 år, også i weekend og til fester.

Aldersopdelte værksteder

Om eftermiddagen har vi aldersopdelte værksteder.
De mindste børn (ca. 0 – 6 år) har aktiviteter med vores to børnepassere. For de andre børn er der fire tilbud:

Fodboldskole – for piger og drenge i alle størrelser. Vi laver øvelser, sætter hold og spiller sammen ud fra alder og evner.

Re-design – også for drenge! Klip dine gamle bukser i stykker og sy en sej taske i dit helt eget design, lav slips, bælter og sko af cykelslanger og ståltråd.

Rollespil - det klassiske brætspil med Jens Rune for de lidt større
Rollespil - kamp og kage, med gummisværd, skjold, papirskugler og faste regler, for de mindre.


For de voksne er der følgende fire valgmuligheder:

Afspænding – oplev fordybelse, ro, velvære og øget kropsbevidsthed i et dejligt afsides lokale på skolen.
Stemmekraft – vi bruger alle stemmen, som skolelærere, forældre og festtalere. Bliv bedre til at udnytte din talestemme fuldt ud.
Idræt – vi spiller volley, badminton, fodbold og kin-ball efter voksenregler!
Glaskunst/Keramik – Glas: vi kan lime, skære og smelte glas til skåle, smykker og andre små kunstværker. Der bliver en lille udgift til materialer. Keramik: miniværksted for dem, som ikke deltager på værksteder om formiddagen.

Torsdagsudflugter og tur til Tunø

Om torsdagen tager vi på heldagsture ud af huset. Vi har valgt at udnytte mulighederne i og omkring Odder til turene.

Økologiens Have i Odder og Det nye Moesgaard Museum i Aarhus er blandt udflugtsmålene.

Torsdag d. 10/7 går vi til Økologiens Have i Odder for at lave gourmetmad på bål. Vi får en rundvisning, hvor vi samler og smager på urter, frugt og grønt, så vi selv kan fremstille et lækkert naturligt måltid. I løbet af dagen er der tur til stranden, hvor vi indsamler krabber, tang og rejer, som også indgår i madlavningen. Undervejs er der leg for børn i alle aldre og fællessang ved bålet. 

Torsdag d. 17/7 holder vi Store Friluftsdag. Man kan vælge mellem:
1) Vandre- og træklatretur
2) Skovtur til det nye Moesgaard Museum
3) Kajaktur med professionel instruktør
4) Fiske-og strandtur langs Norsminde strand.
Tilmelding til turen sker på højskolen. Dagen slutter med grillaften hjemme på højskolen. I tilfælde af meget dårligt vejr kan dagsturen erstattes med en tur til Aros og Den gamle by i Århus.

Søndag d. 13/7 tilbyder vi en guidet tur til Tunø. Prisen for færgen er ca. 145 kr. for voksne og 65 kr. for børn på 4-15 år. Dertil kommer en mindre udgift til turen på øen.

Der er foredrag og koncerter på familiekurset. Den 17. juli er der reggae og afro med Satari Boost.

Foredrag

Vi har foredrag for voksne omkring lykke på programmet de to onsdage.

Onsdag d. 9. juli stiller idehistoriker, Nikolaj Andersen, spørgsmålet, om vi er "verdens lykkeligste folk"

Onsdag d. 16. juli taler præst og højskoleforstander Aage Augustinus om "Glæden" set fra et litterært perspektiv.

Koncerter

Onsdag d. 9. juli spiller Hel Kanel caribisk og dansk calypsomusik.

Torsdag d. 17. juli spiller Satori Boost, som er udsprunget fra Aarhus friskole, reggae og afro med danske tekster (Satori betyder lykke på japansk)

  Korte kurser
Psykomotorisk weekendkursus
Uge 26: Ældrekursus 2014
Uge 27: Kunstkursus
Uge 27: Korkursus
Uge 28-29: Familie 2 uger
Uge 30: Familie 1 uge
Uge 31: Augustkursus
Uge 32: Ældrekursus
 
     
Odder Højskole . Rørthvej 34A . 8300 Odder . Tlf.: +45 86 54 07 44 . mail@odderhojskole.dk