til forsiden
YouTube Facebook       
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, forår 2015
22 uger - start 11. januar
17 uger - start 15. februar

Lange kurser, efterår 2015
18 uger - start 10. august
14 uger - start 6. september
OH125ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English
 

Det praktiske

Tilmeld dig ved at klikke her

Tidspunkt
20. juli - 26. juli 2014

Tilmeldingsfrist
22. juni 2014

Pris

Værelse med eget bad og toilet:
Voksne: 3995 kr. Børn: 2095 kr.

Værelse med eget bad, fælles toilet:
Voksne: 3895 kr. Børn: 1995 kr.

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning og udflugter. 

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Sted

Odder Højskole er en almen grundtvigsk højskole, grundlagt i 1889. Højskolen ligger centralt i Odder by, i ganske kort afstand fra skov og strand og blot 20 kilometer syd for Århus.

Odder-egnen er smuk og indtagende. Den strækker sig fra Kysing Næs og Norsminde Fjord i nord til Horsens Fjord, Sondrup og Uldrup Bakker i syd. Karakteristisk for egnen er de mange landsbykirker, kampestensgårde og bindingsværks herregårde.

Det er en fordel at medbringe fornuftigt tøj og fodtøj til de udendørs aktiviteter.

 

KURSET ER UDSOLGT !!

1 uges familiekursus 2014

Program 2014

7 dages kvalitetssamvær med din familie!

I vores hverdag omgiver vi os med et hav af aktiviteter og mennesker som kan gøre det svært at fokusere og være tilstede med dem man holder af. Her tilbyder højskolen en unik ramme som giver plads til fordybelse og kvalitets samvær med dig selv og din familie!

Odder Højskoles 1-uges familiekursus er en afslappet men aktiv sommerferieuge. Du får serveret delikate måltider alle 7 dage uden at røre en finger og skal hverken tænke på opvask eller rengøring efter du har sagt tak for mad. Til gengæld kan du fuldt ud nyde tiden med dine børn familie og nye venner, i skolens værksteder eller på boldbanen i dagligstuen eller på græsplænen. 

Denne uge er et frirum i trygge og afslappede rammer som samtidig giver hele familien faglige udfordringer og inspiration til at lege, lære og leve! 

Indholdsrig dag med lang middagspause

Hver dag starter med en fællessamling og derefter arbejde i familieværkstederne hele formiddagen. 

Vi har en lang middagspause, der giver mulighed for samvær og småudflugter på eget initiativ. I kan f.eks gå i den nærliggende svømmehal, gå på museum, tage til stranden eller benytte jer af nogle af de mange andre sports-, natur- og kulturoplevelser, som højskolen og dens omgivelser giver mulighed for.

Sidst på eftermiddagen er der forskellige former for foredrag og aldersopdelte aktiviteter og hver aften tilbyder vi et særligt aftenarrangement for de voksne og større børn. 

Værkstederne er åbne under hele kurset. Det vil sig, at du kan arbejde videre med dine ting på alle tidspunkter af døgnet. Dog lukkes keramikværkstedet sidst på ugen af hensyn til brændingerne.

Familieværksteder

På kurset er hver deltager tilknyttet et af følgende værksteder, som angives på tilmeldingsblanketten. Bemærk at alle mindre børn som udgangspunkt skal være i følge med en voksen.

Musik, leg og sang 3+

Her er der plads til alle. Vi skal have det sjovt og hyggeligt og gennem forskellige aktiviteter vil vi have fokus på børnenes musikalske, motoriske, sproglige og sansemæssige udvikling. Kodeordene er: rytmik, bevægelse, sang, tromme, klappe, tonse, sjov og spas. Vi kommer til at være både ude og inde. Du behøver ikke kunne spille et instrument for at deltage på holdet.
Underviser: Nicolaj Búk

Familieidræt 5+

På familieidræt 5+ skal vi udfordre os selv og hinanden. Vi skal grine, lege og spille, både inde i skolens hal, ude på boldbanen, ved stranden og i skoven, og der bliver skrig og skrål, kamp og krampe, leg og latter! Kurset rummer nye og gamle idrætslege, div. spil, friluftsliv og ikke mindst samarbejde og massevis af udfordringer. Så kom og leg med!
Underviser: Annette Mikkelsen

Film 3+

Film er fantastiske, men hvordan laver man en god film? På film arbejder vi med alle de forskellige dele af en filmproduktion: ideudvikling, produktionsplanlægning, optagerutiner, klipning, manuskript og storyboard. Det eneste, det kræver, er lysten til at ville fortælle en god historie på film, så alle kan være med. Til slut afholder vi premierer på de endelige film.
Underviser: Johannes Guttorm

Teaterleg 3+

Det vigtigste i Teaterleg er ikke, hvor god man er til at lave teater eller spille skuespil. Det handler om, at man har lyst til at lege med teaterformen og dens mange kreative muligheder. Har du lyst til at improvisere, lege, grine og ha det sjovt. Så er teaterleg noget for jer! Vi skal som opvarmning og træning lave teatersport og lave forskellige øvelser. Vi skal finde de fantastiske historier frem fra vores egen hverdag og vende dem på hovedet, så vi bliver forundrede, begejstrede og klogere på os selv og hinanden. Vi får bl.a. besøg af skuespiller, Charlotte Munck fra Anna Pihl, som vil være gæstelærer.

Tegn og leg (+4)

Vi maler, tegner, former, klipper, klistrer, bruger ting og sager og frembringer et hav af selvportrætter.
For forældre, bedsteforældre og børn fra 4 år. Vi skal have det så sjovt og lave de mærkeligste billeder og figurer af os selv.
Hvordan ser vi egentlig ud?
Måske ser vi helt anderledes ud, hvis vi kigge rigtigt efter i spejlet? Hvad nu hvis vi ikke havde noget spejl? Ville vi så kunne lave et billede af sådan, som vi troede, vi så ud?

Til sidst laver vi en kæmpe udstilling og viser alle de andre alle vores mange ansigter, og hvad vi har lavet.

Underviser: Benedikte Erneskov

Keramik 3+
Her i værkstedet kan du virkelig nå meget på kort tid, hvad enten du er begynder/barn eller vil hente ny inspiration til den kreative side af dit liv. Hovedvægten lægges på brugsting, drejede eller modellerede efter forskellige teknikker, som dekoreres med begitning og glasurer. Vi brænder på bål eller i ovn, og du kan benytte værkstedet i fritiden. Der vil være en mindre materialeudgift.
Underviser: Mikael Jackson

Foredrag

Dennis Nørmark: Meet the Danes

Onsdag d. 24. juli får vi besøg af antropolog Dennis Nørmark, der bl.a. har skrevet bogen Kulturforståelse for Stenalderhjerner. Ved onsdagens foredrag får vi mulighed for at møde os selv, når Dennis Nørmark viser os, hvorfor danskere er et ret ekstremt folkefærd. Det bliver både underholdende og tankevækkende.

Musikalsk underholdning

Koncert

Mandag eftermiddag er der koncert i foredragssalen med Jacob Wendt.

Heldagsudflugt

Skandinavisk Dyrepark

Torsdag bliver en ganske særlig dag på kurset. Først tager vi alle sammen på dagstur til Skandinavisk Dyrepark på Djursland, og aftenen nyder vi med at grille i Den Økologiske Have i Odder.

  Korte kurser
Psykomotorisk weekendkursus
Uge 26: Ældrekursus 2014
Uge 27: Kunstkursus
Uge 27: Korkursus
Uge 28-29: Familie 2 uger
Uge 30: Familie 1 uge
Uge 31: Augustkursus
Uge 32: Ældrekursus
 
     
Odder Højskole . Rørthvej 34A . 8300 Odder . Tlf.: +45 86 54 07 44 . mail@odderhojskole.dk