til forsiden
YouTube Facebook       
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, forår 2015
22 uger - start 11. januar
17 uger - start 15. februar

Lange kurser, efterår 2015
18 uger - start 10. august
14 uger - start 6. september
OH125ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English
 

Det praktiske

Tilmelding
Tilmeld dig ved at klikke her

Tidspunkt
27. juli - 2. august 2014

Tilmeldingsfrist
1. juli 2014
(Du kan tilmelde dig senere, hvis der er plads)

Pris

Enkeltv. 3900 - Dobbeltv. 3400*
Enkeltv. 3700 - Dobbeltv. 3200**
Sovesal: 2600 kr. (begrænset antal)

*Nye bygninger med toilet og bad på værelset. **Ældre bygning med bad på værelset og toilet på gangen.

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer og entreer.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Sted

Odder Højskole er en almen grundtvigsk højskole, grundlagt i 1889. Højskolen ligger centralt i Odder by, i ganske kort afstand fra skov og strand og blot 20 kilometer syd for Århus.

Odder-egnen er smuk og indtagende. Den strækker sig fra Kysing Næs og Norsminde Fjord i nord til Horsens Fjord, Sondrup og Uldrup Bakker i syd. Karakteristisk for egnen er de mange landsbykirker, kampestensgårde og bindingsværks herregårde.

 

 

Augustkursus 2014

Sommeren er stadig på sit højeste, når vi slår dørene op for en uge med faglig og personlig forkælelse og fordybelse.

Du vælger ét af fire fag:

  • Meditation og Nærvær

  • Krop og Kraft

  • Grafik og Papir

  • Kor og Kreativitet

At meditere, synge, bruge kroppen eller skabe ting i ler vækker og stimulerer sanserne. Det kræver vågenhed og opmærksomhed i krop, stemme, øje og sind. Uanset hvilket fag du vælger at fordybe dig i, vil du lære noget om at være til stede i nuet med en større grad af sanselighed og intenst nærvær.

Fagligheden, som vi prioriterer højt på kurset, garneres med tid til dig selv i en afslappet atmosfære og krydres med natur, sol, vand, vind, vandring, badning, nydelse og et væld af økologiske, kulinariske oplevelser. Velkommen til et kursus med æstetik, ro, frodighed og forkælelse samt en passende portion improvisation og vildskab!

Meditation og Nærvær

Mange mennesker savner ro og fordybelse i deres liv. De ønsker at være til stede i nuet og at få mere energi og overblik. På kurset arbejder vi med meditation, som tager udgangspunkt i krop, åndedræt og temaer fra den almindelige hverdag.

Undervisningen veksler mellem oplæg, meditationsøvelser og kropslig udfoldelse. Når vi løsner og bevæger kroppen, bliver det mentale aflastet. Der kommer balance mellem hoved og krop. Det giver mere væren og mere sanselighed. Meditation opbygger struktur i bevidstheden og hjælper os til at se tankemønstre, der nyttesløst kører i ring. Meditation er et redskab til at forstå: Hvem er jeg? Hvad indeholder jeg? Den løfter perspektivet, når livet er svært samt giver os noget at pejle efter, når vi er i tvivl.

Meditation har først og fremmest med bevidsthed at gøre, ikke med religion. Den er et værdifuldt redskab i en eksistentiel udviklingsproces for mennesker, der søger et autentisk og naturligt udtryk.

Underviser: Kirsten Sander Østergaard. Uddannet sang- og musikpædagog. Leder af Skolen for Krop og Bevidsthed ved Odder Højskole.

Krop og Kraft

Hvad sker der, når vi giver ordene en pause og lader kroppen tale?

At sanse kroppen med bevidsthed og nærvær er omdrejningspunktet for en uge med bevægelse, leg og afspænding. Gennem kraftfuld og dynamisk bevægelse samt stilhed og refleksion finder vi vej hjem til kroppen. Hvilken kraft rummer din krop? Hvordan skaber du adgang til kroppens kraft og ikke mindst, hvordan lærer du at bruge denne kraft konstruktivt i dit daglige liv og virke?

Sammen med de øvrige deltagere på holdet bliver du guidet gennem et væld af øvelser og oplevelser, som alle har til formål at styrke din kontakt til kroppen. Du får brugbare redskaber til bedre at kunne mærke din krop, lytte til den og handle på dens signaler. Når du kommer hjem i kroppen, kan du stå stærkere i din kraft! Kurset er for alle, der har lyst til at fordybe sig i kroppens og bevægelsens univers.

Underviser: Mia Permin Olivarius. Uddannet psykomotorisk terapeut. Har egen virksomhed i Roskilde og tilbyder workshops og kurser i sammenhæng mellem krop og psyke.

Kor og Kreativitet

Ford dig, som elsker at synge i en intens, sjov og kreativ ramme - og for dig, som har lyst til at udfordre dig selv og din stemme. Vi synger swingende rytmiske korarrangementer og arbejde kreativt i en udforskende og legende atmosfære, som giver ny inspiration til dit musikalske liv.

Kurset har tre overskrifter:
Musikalitet, hvor vi arbejder med dynamik, intensitet, flow og nærvær. Det styrker dine musikalske kompetencer.
Innovation: Vi arbejder både med begrebet ’at finde på’ og med at lave variationer af kendt materiale. Vi improviserer musik i nuet. Noget af det ender som små musikalske stykker, som senere kan genskabes.
Samarbejde mellem fællesskab og individ: at kunne lytte til helheden og dig selv, veksle mellem at tage initiativ og synge efter i et "aktivt følgeskab".

Via stemme, krop og sanser får du redskaber til at være musikalsk skabende i et intuitivt fællesskab. Kurset giver dig et kreativt boost samt vokal inspiration, som du kan bruge i din egen musikalitet og/eller i dit musikalske virke.  Kurset vægter konkrete korarrangementer og den friere del ca. 40/60.

Kurset styrker dine musikalske kompetencer, men fokuserer ikke på udviklingen af dine tekniske færdigheder, og det forventes derfor, at du i forvejen kan synge rent og holde din egen stemme. Et par års kor- og evt. solist-erfaring er typisk tilstrækkeligt.

Underviser: Kristian Skårhøj, sanger, korleder og komponist. Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium på solistklasse i rytmisk korledelse med "Improvisation for vokale ensembler" som speciale. Har arbejdet sammen med topnavne som Bobby McFerrin, VoxNorth, Vocal Line, Perpetuum Jazzile og Roxerloops og er en yndet workshop holder i ind- og udland.

Grafik og Papir

Et kursus i et af grafikkens nyere udtryksformer: Collografi.

Fremgangsmåden er den samme som ved kobbertryk, hvor motivet graveres i en metalplade og derefter overføres til papir ved hjælp af tryksværte. I collografien skifter vi den genstridige metalplade ud med overfladebehandlet pap, som er billigere og meget lettere at håndtere. I modsætning til metalpladen kan pap-pladen nemlig også klippes, rives, foldes og skæres i – alt sammen processer, som giver helt anderledes og mere varierede, grafiske tryk.

Vi udfører trykkene på færdigt fremstillet kobbertrykspapir samt på vores eget håndstøbte papir. Papirarkene støber vi af abaca (bananpalme) og genbrugspapir, og du kan eksperimentere løs med tykkelser, farver, strukturer og grovheder. Du kan også tilsætte papirmassen motiviske elementer, så billeddannelsen allerede begynder under din papirfremstilling.

Du lærer forskellige teknikker, materialer og udtryksmuligheder at kende, så du sætter dit individuelle aftryk på hele arbejdsprocessen og skaber dine helt personlige billeder. Det færdige grafiske tryk kan stå alene som et billede i sig selv. Men det kan også indgå i en collage sammen med andre materialer som fx slagmetal, broderi, tusch og grafitpulver. Mulighederne er uendelige. Materialeudgift: 200-300,-

Underviser: Ellen Gerd Lindblad. Uddannet fra Designskolen i Kolding. Designer og lærer på Odder Højskole.

Andre fagtilbud

Ud over dit fordybelsesfag, som du har hver dag, tilbyder kursets undervisere andre fagtilbud i løbet af ugen:

Vandring

Oplev det skønne Østjylland til fods. Indimellem vandrer vi i stilhed, så der bliver plads til sanse-indtryk og væren.

Slås-workshop

Slåskamp som procesredskab. Kropsøvelser og fysisk udveksling, hvor du prøver kræfter med andre, som har lyst til at arbejde med krop og kraft under betryggende former.
Undervisere: Jukas Hamburger og Steen Harsted.

Sang Amok

En livsbekræftende eftermiddag, hvor vi lader os rive med af power-sange fra gospel- og pop repertoiret.

Tapas

Lækkerier fra det internationale køkken. Alle sanser kommer i svingninger, når vi sammen med gode vine tilbereder aftenens frodige buffet, der nydes i selskab med de andre kursister.

Fremstil dit eget papir

- og tryl med kaffegrums, blade, blomster, krydderier og andre duft- og strukturskabende virkemidler.

Krop og bevægelse

Fokus på lyst, leg og det skønne ved at have en krop, der kan bevæges, mens hovedet får en pause.

Krop og fordybelse

Øvelser for stræk og smidighed.

 

Åben meditation - hver eftermiddag eller aften.

Dagsprogram

Søndag d. 27. juli: ankomst fra kl. 16.00

Øvrige dage:
08.00-08.45 Morgenmad
09.00-09.30 Fællessamling
09.30-12.30 Undervisning
12.30-14.30 Frokost + pause
14.30-17.30 Undervisning
18.00-19.30 Aftensmad + pause
19.30 Fællesarrangement mm.

Kaffe, te, kage og andre forfriskninger vil flyde i rigelige mængder. Fredag aften er der festmiddag og fest.

Lørdag d. 2. august: morgenmad 08.30-09.30, herefter afsked og afrejse.

  Korte kurser
Psykomotorisk weekendkursus
Uge 26: Ældrekursus 2014
Uge 27: Kunstkursus
Uge 27: Korkursus
Uge 28-29: Familie 2 uger
Uge 30: Familie 1 uge
Uge 31: Augustkursus
Uge 32: Ældrekursus
 
     
Odder Højskole . Rørthvej 34A . 8300 Odder . Tlf.: +45 86 54 07 44 . mail@odderhojskole.dk