til forsiden
YouTube Facebook       
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, forår 2015
22 uger - start 11. januar
17 uger - start 15. februar

Lange kurser, efterår 2015
18 uger - start 10. august
14 uger - start 6. september
OH125ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English
 

Det praktiske

Tilmelding
Tilmeld dig ved at klikke her

Tidspunkt
3. august - 9. august 2014

Tilmeldingsfrist
7. juli 2014

Pris

Enkeltv. 3995 - Dobbeltv. 3500*
Enkeltv. 3800 - Dobbeltv. 3300**

*Nye bygninger med toilet og bad på værelset. **Ældre bygning med bad på værelset og toilet på gangen.

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer og entreer.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Sted

Odder Højskole er en almen grundtvigsk højskole, grundlagt i 1889. Højskolen ligger centralt i Odder by, i ganske kort afstand fra skov og strand og blot 20 kilometer syd for Århus.

Odder-egnen er smuk og indtagende. Den strækker sig fra Kysing Næs og Norsminde Fjord i nord til Horsens Fjord, Sondrup og Uldrup Bakker i syd. Karakteristisk for egnen er de mange landsbykirker, kampestensgårde og bindingsværks herregårde.

Det er en fordel at medbringe fornuftigt tøj og fodtøj til de udendørs aktiviteter.

 

Ældrekursus i uge 32

Program 2014

Boblende livsglæde!

Dette er egentlig overskriften på alt det, Odder Højskole laver. Hos os fyldes du med ny energi, og livsglæden og livsmodet blomstrer i fællesskabet. Vi har en lang tradition for at lave disse kurser, og vi sørger altid for, at der er nyt både at se og høre.

Nyd at lære!

Vi giver dig input til hoved, krop og hjerte og sætter en ære i at lære dig nyt, mens du nyder det. Vi vil på morgensamlinger, egnsture, heldagsturen og aftenforedrag fortælle om mangt og meget. Danmarkshistorie, egnshistorie, gode historier. Du hører om personer, som har gjort meget for danskernes livsglæde, og om sange fra højskolesangbogen, som vi synger rigtigt mange af. Derudover kan du vælge et af fire valgtilbud og starte dagen med morgengymnastik.

Lær at nyde!

Måske er du allerede god til at nyde livet. Alligevel har vi en intention om, at du nyder livet endnu mere på Odder Højskole. Vores køkken serverer morgen, middag og aften dejlig og varieret mad. Derudover arrangerer vi koncerter for dig, hvor du bare skal læne dig tilbage og nyde musikken. Vi kører dig rundt i den smukke egn omkring Odder. Vi sørger kort og godt for, at alt er ordnet, og du blot skal nyde det. Vi glæder os til at møde dig og alle de andre! Vi forventer af dig, at du kommer med det bedste humør, du har, og med lyst til at blive undervist og forkælet på Odder Højskole.

Jeg glæder mig sammen med medarbejderne til at byde dig velkommen på kurset.

Med venlig hilsen

Søren Winther Larsen
Kursusleder og forstander

En levende højskoleuge for ældre

Kurset er lavet således, at vi hver dag får fælles oplevelser. Efter den frivillige morgengymnastik og morgenmaden er der morgensamling klokken 8.30, hvorefter vi hver formiddag på nær fredag kører ud i egnen omkring Odder. Til egnen omkring Odder regner vi også Samsø, som vi skal besøge på en heldagstur om torsdagen. Der vi være undervisning i valgtilbud mandag, tirsdag og onsdag om eftermiddagen og fredag om formiddagen. Hver aften vil vi også afslutte aftenen sammen med aftenkaffe, te, kage og naturligvis aftensang.

Beskrivelse af de enkelte dage

Mandag d. 4. august

Mandag går ekskursionen rundt i egnen omkring Odder. Vi skal se nogle af de smukke herregårde, som er på egnen og nyde den smukke natur. Om eftermiddagen undervisningen i vores valgtilbud. Om aftenen kommer historiker og hofreporter Jes Fabricius Møller og holder foredrag om det danske kongehus med udgangspunkt i sin nye anmelderroste bog fra 2013 "Dynastiet Glücksborg".

Den gamle Bys nye afdeling giver et farverigt gensyn med 1970'erne.

Tirsdag den 5. august

Tirsdag kører vi ad kystruten og gennem den smukke Marselisborg skov til Aarhus. I Aarhus skal vi besøge Den gamle By. Dette fantastiske sted er jo i de senere år blevet udbygget med en ny afdeling med bygninger og interiør fra 1970'erne. Dansk Plakatmuseum er også blevet en del af dette historiske museum. 

Aftenen vil vi traditionen tro nyde på herregården Østergård, hvor Mette Bjerglund Andersen åbner dørene til sin imponerende bolig. På herregården skal vi høre en klassisk koncert, og vi får kaffe, te og kage på Østergård.

Onsdag den 6. august

Onsdag kører vi igen ud i den dejlige natur omkring Odder. Vi vil blandt andet køre til den idylliske ø, Alrø, hvor vi skal se den smukke udsigt over Horsens fjord. Om eftermiddagen er der undervisning i valgtilbud. Om aftenen skal vi hygge os i selskab med Hundslund Mazurka Band og de glade syngende koner.

Torsdag d. 7. august

Denne dag skal vi på langfart, idet vi tager til den fantastiske og smukke solskinsø, Samsø. Her vil tidligere højskoleforstander og indfødt samsing, Ole Kæmpe, guide os rundt på øen og blandt andet vise os Stavns fjord, Heden, Sælvig bugten og en af europas smukkeste landsbyer, Nordby, hvor vi går en lille tur. Vores frokost spiser vi på Besser forsamlingshus. Vi kommer først på aftenen tilbage til aftensmad på Højskolen.

Fredag d. 8. august

Fredag bytter vi lidt rundt, således ar vi har undervisning i vores valgtilbud om formiddagen og om eftermiddagen har vi to tilbud.

Det ene er et besøg i Odder Valgmenighed, som er nabo til højskolen og historisk forbundet med højskolen. Her vil valgmenighedspræst Kim Arne Pedersen fortælle historien om valgmenigheden. Det andet tilbud er at tage en tur til det lille, dejlige Odder museum. Der vil også være mulighed for og tid til at tage på opdagelse i Odder by. Om aftenen slutter vi af med en festmiddag med en dejlig menu, festlige indslag og natmad.

Lørdag d. 9. august

Lørdag afslutter vi kurset med morgenmaden. Der vil være mulighed for at smøre en madpakke til turen hjem. Derefter morgensamling

Valgtilbud

Benny Andersen

Danmarks nationalskjald Benny Andersen er oprindeligt uddannet i reklamebranchen, men i en lang årrække ernærede han sig også som hvad han kalder restaurationspianist. Fra 1962 og frem til i dag har han skrevet hundredevis af film, radio- og tv spil, børnerim, noveller, komedier, digte, viser og sange. Benny Andersen kan med sin stilfærdige, men indtrængende stemme sige, hvad det betyder at være menneske, at være lykkelig, fortvivlet, at glædes, at undres, at håbe, at leve. I denne uge skal det handle om Benny Andersen og også hans tre ægteskaber med Signe, Cynthia Rosalina og Elisabeth. Alle tre har været muser for Benny Andersen. Højskolelærer Tove Jensen leder jer igennem det Benny Andersenske univers – med god hjælp af hendes harmonika.

Vandring med højskolesangbogen - også gerne med stave

Her vil højskoleforstander Søren Winther Larsen tage jer med på nogle smukke vandreture ved strand og skov. Alle deltagere vil medbringe en af højskolens sangbøger og undervejs vil vi stoppe op og bryde ud i sang. Turene er på cirka to timer med gode pauser undervejs.

Vi ser nærmere på bl.a. Kviums malerier, når der er kunst på programmet.

Kunst

Sammen med Annamarie Bjerkø skal vi se og tale om billeder fra kunstens verden. Annamarie lægger fire temaer ind. Vi skal høre og tale om ”Skolebilleder. Husker du vor skoletid”, om ”Guldalderens billeder af Danmark – hvordan og hvorfor skabte kunstnerne vores billeder af Danmark”, om Michael Kvium og andre kunstneres misantropiske billeder, og endelig skal vi tale om det desværre uhyggelig aktuelle ”Krigens billeder”.

Digital fotografi

Formålet med undervisningen er at tage bedre billeder med et digitalt kamera. Med et digitalt kamera er der mange flere muligheder end med et gammeldags kamera, men det er vigtigt at lære at bruge kameraet rigtigt. Du vil lære at flytte billeder sikkert fra kameraet til computeren, gemme dem rigtigt og holde orden på dem. Derudover vil vi bearbejde billederne på computeren, så de bliver bedre og til sidst vil vi printe dem ud på papir. Der vil også blive undervist i beskæring af billederne og justering af farve, lys og skarphed. Derudover også arkivering, printning, kopiering på CD og sikkerheds backup. Skolen har computere, men du er velkommen til at medbringe egen bærbare computer. Så kan du bruge den under kurset og få installeret billedbehandlingsprogram på den. Underviser er højskolelærer Jesper Søndergård.

Undervisningen er tilrettelagt med brede almene perspektiver.

  Korte kurser
Psykomotorisk weekendkursus
Uge 26: Ældrekursus 2014
Uge 27: Kunstkursus
Uge 27: Korkursus
Uge 28-29: Familie 2 uger
Uge 30: Familie 1 uge
Uge 31: Augustkursus
Uge 32: Ældrekursus
 
     
Odder Højskole . Rørthvej 34A . 8300 Odder . Tlf.: +45 86 54 07 44 . mail@odderhojskole.dk